Identity-Reading Master

In deze training gaan wij aan de slag met hoe gedrag ontstaat en wat ons mensen zo uniek maakt. Dat elk mens anders is wordt in deze training snel helder.

Elk individu hanteert 53 denkstijl voorkeuren en maakt gebruik van die denkstijlen die het meest ontwikkeld zijn. Dit bepaalt hoe iemand zijn boodschap in zijn communicatie verpakt en naar andere mensen toe vertaalt. In een snel tempo zul je niet alleen bekwaam worden in het herkennen van deze voorkeuren maar ook nog beter beginnen te begrijpen wat iemand nu uniek maakt.

Het is niet de bedoeling dat je etiketjes op mensen gaat plakken maar dat je gaat leren om op een andere manier het gedrag te interpreteren. Het is een hele uitdaging om je eigen ervaringen/kennis ondergeschikt te maken bij je analyse! Wij hebben de eigenschap om snel een aanname, invulling of (voor)oordeel te maken. Dit doen we met de intentie om iets te kunnen kaderen of te begrijpen. Wanneer wij onvoldoende informatie hebben vullen wij het verder zelf in en vormen daarbij een oordeel. Het voordeel daarvan is dat we hiermee snel de informatie kunnen coderen en een plekje geven. Het nadeel is echter dat de informatie vaak niet correct is hetgeen in de communicatie tot uiting komt. Veel voorkomende uitspraken zijn dan ook: "dat bedoelde ik niet" of "ik dacht dat je dat wel begreep".

De training

De training duurt vijf dagen. In deze dagen loopt de rode draad in het goed observeren (verbaal en non-verbaal) in combinatie met goede vragen stellen. Wat je vooral niet doet is oplossingen voor de ander aandragen en ongevraagd adviezen geven. Laat de ander denken en bespaar je energie. Word een luie communicator!
Niet alleen krijg je nog meer grip op andermans communicatie en gedrag maar zul je ook snel ontdekken hoe je eigen denkprocessen werken. Alles wat je leert op bewust niveau zal na langdurige conditionering via processen op onbewust niveau geautomatiseerd worden. Alle processen die aangeleerd worden noemen we daarom ook strategieën.

Strategie

Wanneer we onbewuste handelingen verrichten spreken we over een strategie in het kader van de betreffende context. Een strategie is opgebouwd uit een reeks van patronen die elkaar opvolgen. Het heeft een begin en een eind punt die telkens worden herhaald in een bepaalde context. Er word ritmisch gewerkt en er zal niet snel een patroon worden overgeslagen.

Na de vijf trainingsdagen zul je in staat zijn om nog meer je eigen processen te beïnvloeden als ook andermans processen te begrijpen. Je communicatie krijgt nog meer grip op vertaalprocessen zodat je jouw boodschap op wel 50 manieren kunt inpakken!

De vervolgtraining Face-reading sluit direct aan op deze training, daarbij wordt nog dieper ingegaan op het waarnemen van emoties. Je zult door middel van micro expressies kunnen zien of iemand de waarheid spreekt of informatie verzwijgt. Meer informatie lees je op de Face-reading pagina. Klik hier  

Interesse?

Schrijf je in via de TRAININGEN OVERZICHT. Mocht je deze training met meerdere collega's willen volgen, dan is een bedrijfskorting bespreekbaar.